Penny's problemen | update 11-9

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hey,

Vandaag ging ik weer met Penny wandelen. Het was al een tijdje geleden dat ik het voor het laatst deed (ik had geen tijd) maar toen luisterde ze echt super goed. Ik had daar heel hard aan gewerkt.

 

Vandaag besloot ik haar ook gewoon weer los te laten, net als altijd. Ze luisterde weer heel erg goed en alles ging perfect. Ik besloot haar te belonen door op een veldje met de bal te gooien. Dat ging ook goed, tot er een stafford en een andere hond het veld op kwamen rennen. Penny was op dat moment ver weg want ze had net een bal gepakt. Zij stond even stil en begon toen weg te draven. Ik besloot haar te volgen zonder iets te zeggen. Maar ze ging steeds sneller dus ik begon te roepen. Hierdoor stopte ze weer kort met draven en keek mij aan, daarna ging ze verder en begon ze ook te rennen. Ik bleef roepen maar het hielp niet, ze ging het bos in en ik zag haar niet meer.

 

Ik was er meteen achteraan gegaan om te voorkomen dat ze echt kwijt was. Die hond wilde er ook achteraan maar die wist ik weg te sturen. Vervolgens rende ik ook richting het bos en begon haar weer te roepen. Na een paar seconden zag ik haar weer en rende ze richting mij. Vervolgens rende ze langs mij en ging naar het pad waarmee we altijd terug liepen. Daar wachtte ze, maar ze wilde niet meer naar me toe komen. Ik heb echt een tijdje moeten wachten tot ze dat weer deed. Ik lijnde haar aan en besloot naar huis te lopen.

 

Nadat we een tijd hadden gelopen besloot ik haar weer los te laten, toen ging het weer goed. Ze bleef heel erg dicht bij me en schrok ook niet toen er een paar honden in de verte begonnen te blaffen.

 

 

Ik vind het echt vreselijk vervelend dat ze dit weer doet. Ik had er zo veel tijd aan besteed om te voorkomen dat ze het weer ging doen. Het ging echt super goed, ik was ook heel erg blij dat ze eindelijk weer los kon. Hier geniet ze echt van. Maar ik ben hier erg door geschrokken. De laatste keer dat ze het deed belandde ze bijna onder een auto. Hier was dan geen weg in de buurt, maar ik vind het wel gevaarlijk.

 

Ik zou graag willen weten of hier een oplossing voor is. Ik wil haar heel graag loslaten, dit gaat normaal zo goed en ze vind het zo fijn, veel fijner dan aan de riem luisteren. Maar ik weet echt niet wat ik moet doen, ik heb alles al geprobeerd. Ik wil haar nog steeds los laten lopen, maar ik weet niet of dat verstandig is.

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Je geefy zelf al aan dat het een tijd geleden was dat je los met haar gelopen hebt. Wat je zou kunnen proberen is om toch weer even goed te oefenen met een lange lijn. Dan weet je zeker dat er geen ongelukken gebeuren. Een hond kan zeker anders reageren als ze iets alweer even niet hebben meegemaakt. Het is misschien ook verstandig om relaxte honden te gaan opzoeken zodat je hond daar niet meer zo van schrikt. Als laatste zou je het hierkomen nog meer kunnen gaan oefenen. 

 

Reageert ze zo op elke hond? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ze loopt weg, kijkt om en je komt haar achteraan. Doordat je haar richting oploopt, zal ze denken dat ze toestemming heeft om verder te lopen.

 

Zo laat je haar ook zien, dat de honden eng zijn, je loopt er zelf voor weg, zal ze denken.

Als mijn hond omkijkt, doet ze dat om contact te maken. Als ik de andere kant op wil, draai ik me om en zeg: kom maar. Dan komt ze gelijk met me mee.

 

Je hond wil niet aangelijnd worden. Honden zijn gewoon slim. Aanlijnen betekend, naar huis gaan en dat is niet leuk.

Als ze los is, roep haar heel vaak bij je, als ze komt: braaf en voertje. Doe tijdens de wandeling, regelmatig even de riem er om (belonen en voertje) en doe dan samen iets heel leuks. Ga rennen, samen op een bankje springen, strooi vrokjes in het gras en doe de riem weer af.

Oefen dit op verschillende plekken.

Zo wordt het komen en de riem omdoen altijd leuk! 

Als je weggaat, doe de riem om en doe eerst samen nog iets leuks voordat je weggaat.

Maar doe ook opweg naar huis leuke dingen met je hond. Zit en voertje, even rennen, achteruit laten lopen, tussen je benen laten lopen.

Zo wordt jij als baas altijd super leuk om bij te zijn, met of zonder riem, maakt niet uit!

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

@Judith; Bedankt voor de reactie. Het klopt dat ik een tijdje (ongeveer een week) niet meer met haar heb gewandeld. Het kan inderdaad dat dat er wel mee te maken had. Ik wandel sowieso altijd met een lange lijn van 5 meter en ik ga hier nu ook weer mee oefenen. Relaxte honden kom ik helaas niet vaak tegen en daar heeft ze geen problemen mee. Ze reageert ook niet altijd zo. Ze reageert alleen zo als een hond op haar af komt rennen. Als hij haar negeert is er niets aan de hand

 

@Suzanne; Misschien heb je gelijk en had ik niet mee moeten lopen. Ik had inderdaad beter een andere kant op kunnen lopen maar op dat moment had ik daar niet aan gedacht. Volgende keer (die er hopelijk niet is) ga ik proberen een andere kant op te lopen.

Verder vind ze het niet erg om aangelijnd te worden. Hier had ik juist mee geoefend en dit was eigenlijk nooit een probleem geweest. Nu leek het wel alsof ze mij niet meer vertrouwde en alsof ze bang voor mij was. Ik doe tijdens het wandelen al vaak leuke spelletjes met haar en helemaal spelletjes waarbij ze steeds naar mij moet komen en als ze dat doet strooi ik ook snoepjes op de grond. Dat vind zij geweldig

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Dat bange kan komen juist omdat je met haar mee liep. Voor haar een teken, dat er iets engs was.

Dat ze langs jou schoot, door dit spannends, kan er een hoop adrenaline vrij komen, dat zou kunnen verklaren, waarom het leek of ze jou even eng vond.

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Wanneer een hond in blinde paniek een kant op rent heeft het naar mijn idee niet veel zin om de andere kant op te lopen. Als de hond echt bang is let hij niet meer op het baasje en ben je je hond zo kwijt. Op het momeny dat de hond een stukje rent . achterom kijkt. Weer een stukje rent, achterom kijkt enz.. Heeft het wel zin om de andere kant op te lopen, maar blijf het altijd in de gaten houden want een hond is snel weg. 

 

Je kunt op dit gebied een hond in paniek niet vergelijken met een hond die gewoon een andere kant op gaat omdat ie niet aangelijnt wil worden. Dat is naar mijn idee niet ht geval als ik je verhaal lees

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je niet zeker bent van je hond als deze losloopt of deze weg loopt of terug komt, niet loslaten, voorlopig aan de lange lijn houden, en alleen oefenen op een omheind gebied zoals honden scholen  dat hebben, wanneer je niet zeker bent van je hond vormt deze toch een gevaar.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Suzanne; Ik hoop dat dat ook de reden was dat ze even uit mijn buurt bleef.

 

Judith; Dat klopt en daar hou ik ook rekening mee, ik heb al vaker gemerkt dat dat op zo'n moment niet werkt. Maar in het begin was ze wel veel aan het twijfelen. Ik heb dat door met haar mee te lopen denk ik wel versterkt. Ik hou haar sowieso in de gaten. Ik wil absoluut niet dat er iets mis gaat.

 

Ik ga waarschijnlijk de komende tijd even niet meer naar die plek toe. Ik heb daar geen zin in want ik voel me door haar gedrag nog steeds heel erg vervelend. Ik ga haar de komende tijd ook even niet meer los laten, tenzij ik met haar ga trainen. Ik hoop dat het dan weer beter wordt

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Willemijn; Helaas zijn hier geen omheinde gebieden, als die er waren had ik die al lang gebruikt. En je hebt eigenlijk wel gelijk. ik ga haar de komende tijd even niet meer loslaten

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Wanneer een hond in blinde paniek een kant op rent heeft het naar mijn idee niet veel zin om de andere kant op te lopen. Als de hond echt bang is let hij niet meer op het baasje en ben je je hond zo kwijt. Op het momeny dat de hond een stukje rent . achterom kijkt. Weer een stukje rent, achterom kijkt enz.. Heeft het wel zin om de andere kant op te lopen, maar blijf het altijd in de gaten houden want een hond is snel weg. 
 
Je kunt op dit gebied een hond in paniek niet vergelijken met een hond die gewoon een andere kant op gaat omdat ie niet aangelijnt wil worden. Dat is naar mijn idee niet ht geval als ik je verhaal lees "

 

 

Melissa waarom denk je dat in dit geval Penny ervandoor ging? Omdat ze van die andere hond weg wou of gewoon voor de leuk?

Dat maak ik niet helemaal op uit je tekst

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ze was bang en rende daarom weg. Ze is een de zomer een keertje achternagezeten en aangevallen door een Mechelse herder en sinds dat moment rent ze weg als er een andere hond op haar af rent. Een hele tijd ging dit echt perfect en liet ze dit gedrag niet meer zien. Ik dacht dat het weg was, maar vandaag ging het dus weer mis.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Up, ik zou graag nog wat tips willen

honden page profiel annekeanneke 3 doggies

honden foto van anneke

Ik heb ook een tijdje isa niet meer los gelaten. Als ze andere honden zag ging ze er achteraan. Ik vertrouwde haar niet meer. Ze was nog maar 8 maanden en zag me dan niet meer staan. Nu last ik haar wel weer los en train telkens met snoepje haar naar me toe te laten komen. Ze komt nu zelfs zonder snoepje naar me toe als ik haar roep. En als ze vooruit loopt, dan roep ik haar, en draai me om e'n loop de andere kant op. Dan komt ze gelijk weer achter me aan. En dan krijgt ze natuurlijk weer een snoepje. Ze is nu 1 jaar en het gaat heel goed. Maar ik neem nooit een risico. Heb ook een flexilijn van 10 meter en trek haar nooit naar me toe. Ze komt echt met lijn naar me toe als ik haar roep. Zo oefen ik ook heel veel, en het is toch veilig. Ze krijgt als beloning  dan altijd iets wat ze heel lekker vindt. 

Succes... en neem nooit een risico...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat weglopen van de baas eerder door angst komt, of een lolletje, of door echt probleemgedrag, dan door "okee, ha, gaan we toch deze kant op?"

 

Ik bedoel, er moet een vrij krachtige motivator achter zitten om van de baas weg te lopen. Of een "anders ga ik vast en is de lol over" zoals bij bijv. bijna bij de uitgang van het bos zijn of zoals bij Dobby (zwemobsessie) "ha, water" of angst. En dan denk ik in dit geval niet aan angst voor de baas maar voor die andere hond.


Men zegt altijd wel "blijven staan waar je de hond kwijt raakte", maar als ik dat 2 weken terug had gedaan dan had Dobby opgehaald geworden door de dierenambulance (hij liep niet weg, maar zwom weg - ik moest omlopen dus het duurde even). Dat moet je dus echt zelf per geval blijven inschatten.


Geen idee hoe je dit kunt verhelpen. Hoogstens zo trainen dat de hond op jou vertrouwt bij die soorten honden die ze eng vindt, maar da's lastig. Dobby werd regelmatig aangevallen en ik heb een paar keer honden van hem af getrokken. Dobby weet nu: baasje regelt het wel. Maar ja, dat ging dus per ongeluk, ik zou niet je hond laten aanvallen zodat jij het wel even kan regelen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb ook een tijdje isa niet meer los gelaten. Als ze andere honden zag ging ze er achteraan. Ik vertrouwde haar niet meer. Ze was nog maar 8 maanden en zag me dan niet meer staan. Nu last ik haar wel weer los en train telkens met snoepje haar naar me toe te laten komen. Ze komt nu zelfs zonder snoepje naar me toe als ik haar roep. En als ze vooruit loopt, dan roep ik haar, en draai me om e'n loop de andere kant op. Dan komt ze gelijk weer achter me aan. En dan krijgt ze natuurlijk weer een snoepje. Ze is nu 1 jaar en het gaat heel goed. Maar ik neem nooit een risico. Heb ook een flexilijn van 10 meter en trek haar nooit naar me toe. Ze komt echt met lijn naar me toe als ik haar roep. Zo oefen ik ook heel veel, en het is toch veilig. Ze krijgt als beloning  dan altijd iets wat ze heel lekker vindt. 
Succes... en neem nooit een risico... "

 Als de in de pubertijd zitten, gebeurd er zo veel in dat lijf en koppie. De hormonen gieren door hun lijf. Ze reageren op alle prikkels.

Als ze wat ouder worden, komt er een filter in hun hersenen, waardoor ze informatie kunnen filteren. Dan horen ze je roepen.

In de pubertijd, zijn vooral andere honden zo leuk, dat ze je op dat moment gewoon even vergeten zijn.

In die periode de lange lijn gebruiken is dan ook heel verstandig.

 

Toen Luca 1.5 werd, begon ze onder lastigere omstandig heden soms te luisteren. Pas toen ze 2.5 was, had ik het idee dat ze echt goed luisterde.

Dan zijn ze ook pas echt volwassen. Kleine hondjes eerder en hele grote honden zelfs nog later.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ze was bang en rende daarom weg. Ze is een de zomer een keertje achternagezeten en aangevallen door een Mechelse herder en sinds dat moment rent ze weg als er een andere hond op haar af rent. Een hele tijd ging dit echt perfect en liet ze dit gedrag niet meer zien. Ik dacht dat het weg was, maar vandaag ging het dus weer mis. "

 Een terug val kan altijd.

Oefenen met de lange lijn.

Als er een hond aankomt rennen, leren dat ze naar jou komt. Dan zorg jij dat je haar beschermd, je jaagt de andere hond weg.

Ze moet op je leren vertrouwen.

 

Naar is dat, een vervelende ervaring en het zit in dat koppie. 

Als eigenaren hun hond bij zich zouden houden en alleen in overleg contact laten maken, had je die vervelende ervaringen niet.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor alle reacties!

Anneke; Penny luisterd normaal heel erg goed. Ze gaat zelf ook niet op andere honden af. Ik heb echt een tijd aan het hier komen gewerkt en daarna luisterde ze super goed, maar als ze echt bang is werkt dit niet. Dan hoort ze mij niet meer. Maar ik ga haar weer een tijd niet loslaten.

Wilma; Ik probeer dat ook aan haar te leren maar dat is moeilijk en eigenlijk weet ik ook niet hoe. Een tijd geleden stopte het doordat ik steeds in een enge situatie haar mee nam naar een andere plek. Toen was het best snel over.

Suzanne; Ik weet dat een terug val altijd kan, maar ik had hrt toch niet echt verwacht. Ik weet ook van vroeger dat ze nu sneller weg gaat rennen. Als een andere hond op ons af komt kan ik deze niet weg jagen. Ik heb het geel vaak geprobeer maar honden zijn niet onder de indruk door mij, het maakt echt niet uit wat ik doe. Penny raakt er ook helemaal in paniek door. Als er een hond op ons af komg probeer ik hem juist naar mij te lokken. Dan gaat hij niet naar Penny en vaak denkt zij dan dat het wel goed is. En als mensen hun hond bij zich hadden gehouden was dit inderdaad niet gebeurt. Maar nu begrijp ik ook waarom die herder haar ooit aanviel. Ik zag vandaag dat zijn eigenaar hem slaat zodra hij naar een hond kijkt. Echt zielig, want ik weet zeker dat het bij een goede eigenaar een geweldige hond had kunnen zijn.

honden page profiel DriesDries 3 doggies

En jezelf op orde krijgen, ik denk dat het voor jou ook spannend is, zal het gebeuren of niet? Zodra jij onzeker bent, dan neemt je hond zelf wel de beslissing en dat is weg rennen. Want jij bent op dat moment niet haar trouw en toeverlaat....klink hard maar is jammer genoeg wel zo.

Oefenen oefenen en nog eens oefenen en niet 10x maar misschien wel 200x. Niet eventjes maar heel vaak. Zodra jij met loslaten 200% vertrouwen hebt, dan heeft je hond dat weer in jou. Zorg dat ze weer vertrouwen in andere honden krijgt. Ik las net dat ze een trauma heeft gehad....heel jammer....maar het is wel te trainen maar ook jij moet in zulke situaties laten zien dat jij er voor haar staat. Dat gevoel moet ze weer krijgen.

Niks irritanter dan baasjes die hun loslopende honden niet onder controle hebben. (dat is geen aanval op jou btw) Maar je hebt van die mensen die vinden dat hun hond los moet lopen en luisteren niet goed. De hond weet niet beter maar valt andere mensen daar wel mee lastig.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Ze was bang en rende daarom weg. Ze is een de zomer een keertje achternagezeten en aangevallen door een Mechelse herder en sinds dat moment rent ze weg als er een andere hond op haar af rent. Een hele tijd ging dit echt perfect en liet ze dit gedrag niet meer zien. Ik dacht dat het weg was, maar vandaag ging het dus weer mis. "

 Dat meende ik me al te herinneren ja, erg vervelend dat zo'n ervaring zo'n lange impact heeft

 

Enige tip die ik nog kan geven is haar roepen voordat zij de hond heeft gezien? Maar dat heb je vast al geprobeerd

Moeilijk hoor

honden page profiel DriesDries 3 doggies

Heb je uberhaupt wel aan haar trauma gewerkt? ipv je volledig te focussen op het loslopen? Loslopen en komen doet ze wel mits er geen andere honden zijn, dat is het probleem dus niet.

Zorg dat ze weer vertrouwen krijgt in andere honden. Hoe? dat kan ik jou niet vertellen maar een prof vast wel.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Soms weet een hond de regels wel voor een bepaald terein, maar niet voor een ander terein.
Ik zou je willen adviseren om je training op diverse plekken te doen.
Dus niet allleeen trainen op een enkele plek, maar op diverse plekken waar ook triggers kunnen gebeuren.
Op die manier maak je je hond zeker om te luisteren op diverse tereins.
Wat je ook kan doen omdat je een slimme hond heb..is je hond te trainen om in je armen te springen.
Zo is je hond op jou armen en kan jij je benen geruiken om andere honden af te weren.
Het is niet makkelijk, maar alleen een advies.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Heb je uberhaupt wel aan haar trauma gewerkt? ipv je volledig te focussen op het loslopen? Loslopen en komen doet ze wel mits er geen andere honden zijn, dat is het probleem dus niet.
Zorg dat ze weer vertrouwen krijgt in andere honden. Hoe? dat kan ik jou niet vertellen maar een prof vast wel. "

 Op voor je hond een veilige afstand aan de emotie angst te gaan werken. Voertjes geven of iets leuks doen, zodat je hond het voer, of iets leuks doen zal gaan koppelen aan de enge hond. De angst zal verdwijnen.

Als het op afstand goed gaat, de afstand langzaam verkleinen.

 

Het tweede is, als je aan de lijn loopt, of je hond is los, en er komt een vreemde hond aan, je hond bij je roepen en met een boogje om de vreemde hond lopen.

 

Als je de vreemde hond vertrouwd, ziet dat het een leuke hond is, dan contact laten maken, samen spelen of even snuffelen.

Zo leert je hond op jou vertrouwen.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Is zo'n hondenwandeling zoals die hier welééns georganiseerd niet iets voor jullie?

Zoek een geschikt hondenmaatje om samen mee op uit te trekken. Eentje die (redelijk)goed luistert. Als ze er elkaar kennen dan is een derde hond die zich bij de groep wil voegen veel minder bedreigend.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

probeer eens de Recall-manier.
Vele honden vinden het zeer leuk en leuke dingen pakken ze snel op.

https://www.youtube.com/watch?v=8az4wxnbDQU

https://www.youtube.com/watch?v=Hw-VDl346-w

https://www.youtube.com/watch?v=6SqVyiJ46ak

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor alle reacties! :-)

Dries; ik had ook toen ik haar los liet volledige vertrouwen in haar. Toen ik met haar aan de lijn oefende is ze in engere situaties gekomen en toen wilde ze ook niet weg. Ik was er volledig van overtuigd dat ze het niet meer zou doen. Eerder was ik ook niet onzeker. Alleen op het moment dat ik zag dat ze weg wilde rennen raakte ik een klein beetje in paniek. Verder heb ik met haar geoefend bij andere honden. Ze viel ook uit en dat doet ze nu een stuk minder. Ik oefende met haar op de manier die Suzanne al opnoemt en dat werkte erg goed. Voor ik besloot haar weer los te laten lopen ging ik met de lange lijn juist wat engere situaties opzoeken zodat ik zeker wist dat ik haar kon vertrouwen. Ik deed toen ook steeds net alsof ik haar los liet en ze dacht ook steeds dat ze losliep. Toen deed ze dit niet.

Stabij Gijs; Als ik andere honden zie roep ik haar altijd bij me, ook omdat ze kan uitvallen. Normaal luistert ze ook en normaal is ze sowieso heel dicht bij mij. Deze keer had ik toevallig net een bal gegooid en was ze dus heel erg ver weg. Ik lette ook even niet op en zag de hond veel te laat. Maar normaal rent ze in zo'n situatie ook niet weg.

Hondenhumor; het klopt wel dat we vaak op één plek lopen. Het is daar rustig en het is daar ook overzichtelijk. Het was nu trouwens wel wat anders omdat we op een veldje liepen waar ze minder vaak is losgelaten. Maar je heb wel gelijk. Ik ga de komende tijd ook even op andere plekken lopen. En ik wil haar heel graag leren om in mijn armen te springen, maar helaas weet ik niet hoe dat moet (ik kan geen filmpjes op youtube vinden) en vind ik het door haar lange rug wat eng. Ik ben bang dat ze valt.
Die recall methode pas ik al toe en dat werkt over het algemeen heel erg goed. Soms wilde ze nog wel eens wegrennen om poep te eten (daar heeft ze ook last van) en door deze methode kan ik haar in zo’n situatie terug roepen. Dat werkt dus heel erg goed. Maar als ze echt bang is luistert ze niet meer. Het maakt niet uit wat ik dan doe, ze rent gewoon weg.

Suzanne; ik heb dat eigenlijk allemaal gedaan om het uitvallen te stoppen wat ook goed heeft geholpen. Maar ik ga me daar de komende tijd wat meer op richten.

RVS en Sunny; dat lijkt mij best wel leuk, alleen ze is wagenziek. Hier werken we wel aan het het gaat steeds beter, maar ze zal niet lpotseling een hele lange afstand in de auto kunnen zitten. En ze valt uit dus ik ben bang dat andere mensen dat niet fijn vinden. Maar mij lijkt het wel leuk om ooit met zo’n wandeling mee te gaan.


De komende tijd kan ik Penny sowieso niet uitlaten want ik ben sinds gisteren nogal ziek. Maar ik ga haar voor nu niet meer loslaten, hoe moeilijk dat ook is. Ik zit nu ook te zoeken naar een langere lijn van 10 meter, ik vind de 5 meter lijn toch wel wat kort. Alleen er zijn veel dingen die ik nog wil kopen/moet betalen.

honden page profiel DriesDries 3 doggies

Stuk touw bij de action, 12 meter voor 3 euro en het is nog dik en flexibel ook nog :P Ideaal voor een lange lijn

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Oh, dan moet ik daar ook even naar kijken. Dat is wel erg goedkoop (: Maar Penny valt soms ook uit en kan dan flink trekken, is het dan echt sterk genoeg?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik kan alleen touw van 20 meter vinden en dat is ook best dun. Ik ben bang dat dat kan breken, maar het is wel goedkoop. Ik denk dat ik even naar een dikker touw ga zoeken wat ook bij dat soort winkels te koop is.

honden page profiel AsenkaAsenka 3 doggies

Je zegt op een gegeven moment in een reactie dat er niet echt plekken zijn waar je haar omheind veilig kunt laten loslopen. 
Is het misschien een idee om een bedrijventerrein op te zoeken dat helemaal omheind is? Praat eens met de eigenaar van het bedrijf, leg je probleem uit en vraag of je misschien een uurtje gebruik mag maken van zijn terrein om je hond te trainen. Ik denk dat de meeste eigenaren van zo'n omheind bedrijventerrein daar niet moeilijk over zullen doen. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Eigenlijk ken ik ook geen bedrijven terrein in de buurt. Hier zitten sowieso geen bedrijven in de buurt. Anders was dat ook handig geweest. Maar ik ga wel kijken of er echt niet een veilige plek in de buurt is.

Wel bedankt voor de reacties :-)

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: blaffen naar pubers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^